Nick Mason’s Saucerful Of Secrets dogodio se jučer u Palmanovi

Nick Mason’s Saucerful Of Secrets dogodio se jučer u Palmanovi. Mjesto koje posjećujem isključivo radi kupovine donjih gaća i povoljnih muških cipela na petu (čitaj: Outlet), dobilo je neku novu dimenziju. Na glavnom trgu je bubnjar Pink Floyd-a (jedva 79) nastupio zajedno s iskusnim juniorima. Koncert sam pohodio s političko/hotelsko/muzejsko/glazbenom elitom grada Rijeke i nisam pogriješio.

Preporodu je ipak najviše kumovao nastup benda. Izvodili su isključivo rane radove, nije bilo hitova tipa Hey Teacher Itsa Mitsa Lon ili Comfomtarbly Namp. O, ne. Ovo je bila poslastica. Btw, originalna set lista fotkana za vaše zadovoljstvo.
Neke od osobnih koncertnih ekstaza a.k.a. najboljih ili life-changing izvedbi ikad doživio sam upravo jučer. Cjelovečernje Echoes, Set The Controls For The Heart Of The Sun i medley sastavljen od If / Atom Heart Mother / If izbrisale su vrijeme i prostor i odvele me u neki paralelni svemir. Rijetkost je čuti pjesme koje nisu tri-minute-s-predvidljivim-aranžmanima formata, što inače teško podnosim, pa me ovo još više oduševilo. Neponovljivo iskustvo. Odlučio sam da ću i ja kad-tad napraviti isto s istomišljenicima, gdje ćemo dopustiti muzici da nas odnese u nepoznato. Moram!

Uglavnom, svirka vrhunska, a što se mladog momčeta na bubnju tiče, mogu se samo nadati da ću i ja biti jednako vitalan sa 79. Jesam li napomenuo da su otvorili sa bass momentom diskografije, One Of These Days? 

Prije nastupa rekao sam da mogu odsvirati nju i Echoes i meni dosta. Dobio sam puno, puno više i još jednom potvrdio da je MUZIKA nešto neopisivo i nešto najljepše i najbolje na svijetu. Ništa joj nije ni blizu. ❤️

Podelite:

8 thoughts on “Nick Mason’s Saucerful Of Secrets dogodio se jučer u Palmanovi”

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top