Junaci mog djetinjstva

Crna udovica

Ljepo je bilo odrastati 70 tih i 80 tih godina prošlog tisucljeca. Najbolje godine za život. Osim onog kvalitetnog razdoblja za život ta dva desstljeca su bila možda i najbolja za film i muziku. Nema potrebe da sada nabrajam koji su sve bendovi stvarali u tom razdoblju i koji su se sve legendarni filmovi snimili tih godina. Priča koju vam želim ispričati počinje početkom 80 tih godina. Točnije 1982 godine. Godina svjetskog prvenstva u Španjolskoj i još nekih zanimljivih stvari. Ali ovo nije tekst o tome. Priča krece u GRADU. Da dobro ste pročitali u GRADU. Jer Dubrovnik je za nas doamce stanovnike uvjek bio grad. Nitko od lokalnog stanovništva i okolice nebi rekao idem u Dubrovnik. Nego jednostacno idem u Grad.

Crna udovica
Crna udovica

Priča krece u njegovoj staroj jezgri. Gdje se skupila grupa prijatelja i odlučila osnovati bend. I to ne običan bend nego Heavy Metal bend. Dubrovnik osim što je poznat po svojim zidinama svojom bogatom povješcu imao je do tada puno uspješnih glazbenika od Dubrovačkih Trubadura, Tereze Kesovije, Ibirce Jusica, Mila Hrnica, Buce i Srđana i još nekih. Ali to su bili sve glazbenici lakih nota kako bi rekli. Ovog puta dobiva bend nešto drugačijeg muzičkog izričaja. Ekipa iz grada sve prijatelji iz djetinjstva Željko,Čolo,Pero, Zvonko,Mato,Srđan odlucili su osnovati bend i dati mu ime Crna Udovica. Kao prvi vokal okušao se Lukša Čokljat, koji je inače i autor stihova njihovog velikog hita Obala Tuge.

Međutim on odustaje nakon nekog kratkog vremena. Lukša je inače i alfa i omega jednog drugog legendarnog dubrovačkog benda Prijatelji distonavanja i šperploče. Nego idemo dalje na priču o Udovici. Nakon njega kao vokal su se jos okušali i Mato Kralj i i basista benda a i moj dragi prijatelj Željko Mirovic Miš. Ali kako to biva u svim ljepim pričama sudbina je umješala prste. Prilikom jednog njihovog koncerta u prvom redu ispred bine pojavio se jedan pa ajmo reci klinac ( tada nepunih 17 godina) koji je na sav glas pjevao sve njihove pjesme.

Njegove odlične voklane sposobnosti nisu ostale nezamjecene od strane članova benda. Ubrzo nakon tog on je pozvan da se pridruži bendu kao glavni vokal. Naravno riječ je o Davoru Ercegu. Legenda je rođena……

Podelite:

627 thoughts on “Junaci mog djetinjstva”

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top