Poslepodnevni razgovor sa Goran Čupo Pavlovic frontmen heavy blues band -a HANGOVER DIVISION

Na liniji Zürich – Wien, veza je uspostavljena iz vremena pandemije. Na pocetku nase komunikacije vise su bile povezane o njegovom metal bendu i mojoj izdavackoj kuci Miner Records. Bukvalno do pred ovaj intervju nisam znao da je njegova najveca ljubav gitara, blues muzika. Ljubav prema velikanima hard rock muzike preneo je njegov stari otac. Goran o uticajima na njegov muzicki ukus, profil kaze:
“Moram spomenuti Džimija Hendriksa, SRV, Roryja Gallaghera i naravno Davida Gilmoura”.

Pre sest godina ( 2016 ), Goran odlazi iz Brckog da studira muziku u Wien na konzervatorijum. Prirodno upoznaje buduce kolege, poreklom sa svih strana sveta. I to je sto cini ovaj bend zanimljivim.On, pored gitare je zaduzen za vokal. Bez posla je, zivot tezak, da bi zaradio koji euro, svira na ulicama grada. Podseti me na Robert Johnsona i druge bluzere koji su obilazili Deltu Misisipi, danju svirali na ulici a uvece po barovima. Tezak zivot, istovremeno bol daje snagu a glas reflektuje. To i cujem u njegovom glasu. Pre nekoliko godina doziveo je mozdani udar, pocinje svoju novu borbu, uci da ponovo prica. Ovo je bio prvi njegov intervju nakon mozdanog.

Kada pricamo o clanovima benda, mozete i sami zakljuciti, bubnjar je iz Alesandro Mulaosmanovic, rodjen u Meksiku, majka iz Sarajeva, otac meksikanac. Basista, Jovan Raduljko je poreklom iz Srbije, dvadesetak godina proveo u Londonu, gde je izmedju ostalog upoznao Emir Hota. Doticni gospodin gostovao u jednom komadu, gde sve njegove sposobnosti a i poreklo mozete uzivati u solo izvedbi. Ostao deo numere zvuci tako inovatno, neverovatno. Nema veze sa blues, jazz muzikim. Ekdperiment je uspeo. Klavijaturista Rogelio Augustin Pereyra, on je snimio dve pesme na ep-u i iz Argentine je, a aktuelni klavijaturista je Bernardo Paley, iz Kolumbije.

Svi se znaju sa konzervatorijuma, skolovani i talentovani. Imaju sve afinitete da postignu zavidan uspeh, zasto da ne, uz nesto srece.
Goran uglavnom koristi Stratocaster i Explorer sa prilagođenim starinskim pickapovima, namecu Texas power rock, pritom starinski pickapovi daju atmosferu. Tesko ce ljubitelji bluesa ostati ravnodusni.

Ep je najavljen za 21.11.2022., a promocija 25.11.2022. Stampano je 70 kaseta u Svajcarskoj, gde smo preko Miner Records, vec stampali The Stone. Ovde se stampaju mnogo veca imena, Mötorhead, Mötley Crüe.. Kod mene mozete dobiti jos jednu gratis kasetu. Dve su vec rezervisane. U prodaji je nece bitii, otud i naziv: Not for Sale. Ukoliko zelite ovu kasetu, pisite bendu ili dodjite 25.11.22 na promociju.

U razgovoru sa Goranom, dogovorili smo se ukoliko sve protekne u redu, dolazim da se upoznamo i na licu mesta se uverim kako ovaj bend prasi uzivo. Vrlo rado, organizovat cu njegovom bendu po Svajcarskoj koncerte. Samo da je zdravlja.

HANGOVER DIVISION, uveliko priprema pesme kako bi kompletirao za kompletan album, cilj je objaviti i Vinyl. Toliko za prvi izvestaj o bendu. Zelim Goranu i bendu u ime FOR FREE HORISONT svu srecu, dobro zdravlje na ovom svetu i postignu veliki uspeh.

Ovo je njihova FB stranica HANGOVER DIVISION

Podelite:

546 thoughts on “Poslepodnevni razgovor sa Goran Čupo Pavlovic frontmen heavy blues band -a HANGOVER DIVISION”

  1. Your blog is a constant source of inspiration for me. Your passion for your subject matter is palpable, and it’s clear that you pour your heart and soul into every post. Keep up the incredible work!

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top