Na današnji dan pre 32 godine izašao je Nirvanin drugi album

Na današnji dan pre 32 godine izašao je Nirvanin drugi album “Nevermind”. Album koji je dosta promenio. Ne samo na muzičkoj sceni, već i društveno. Jasan slučaj da ste na pravom mestu u pravo vreme. Ludo je kakav je uticaj imao album. Čak se od moje bivse supruge 12-godišnjoj kćeri sviđao album.

Ispricat cu vam jednu anegdotu.
Jednom sam neplanirano ranije dosao sa poslovnog puta, inace sest dana u nedelji bejah odsutan. Cesto sam isao sa pevacima na koncerte sirom Evrope. Uglavnom po Nemackoj.
Enivey, imao sam sjajnu konekciju sa decom. Zajedno smo putovali na odmor. Vidio sam ih na koncerte. Nista nihe ukazivalo na ljubomoru moje zene.
Jos od napolju cula se glasna muzika.
Neprimetno udjoh u stan, supruga je radila u starackom domu, Bilo mi je neprijatno da tek tako banem u njenu sobu, prvo sam pokucao kod decaka, njenog sina. Otvorio je vrata, sa osmehom na licu rece, drugarica je kod Ane, njegove sestre. Slusaju njenu omiljenu pesmu.

Imao sam svoje najgore strahove, pozvao sam suprugu. Kada je stigla u dečiju sobu, obe su stajale tamo i žestoko se zabavljale uz Smells Like Teen Spirit. ☺️
Moglo bi biti gore.

Bio svega tri godine u braku. Od 1999 do 2002. Supruzi je poceo moj nacin zivota smetati a i deca su porasla.
Ti si ovde kao u hotelu. Dodjes, prenocis, ujutru odes, nekada te nema po nekoliko dana.
Znala si koji posao radim?
Znam, onda mi nije smetao.
Za mene je to bio pocetak naseg kraja. Nije mi padalo napamet da se menjam i prihvatim posao od 7 do 17h. Uostalom mnogo sam ulozio u muziku da bih se tek tako menjao. Sta bi sledece trazila ?
Nakom samo sest meseci od razvoda, koji jos nije bio okoncan, bivsa me nazvala:
Ana je pokusala ubistvo sa fenom koji je stavila u kadu sa vodom. I znas sta je rekla kod psihijatra? Od svih clanova porodice i prijatelja koje poznaje, ti si najpozitivnija licnost u njenom zivotu. Razgovor je potrajao. Zatim smo se pomirili, cak otisli na putovanje na sedam dana u Keptaun. Medjutim, nije islo. Emocije se nestale.

Pre cetri ili pet godina, moja kuma sa kojom je bivsa ostala u kontaktu, otisla je u muzicki shop mog brata. Obavestila ga: Ana je pronadjena mrtva. Imala je 26 ili 27 godina. Razmisljao sam da li pozvati bivsu, izraziti saucesce, ipak nisam.
Nikada nisam saznao da li je preminula prirodnom smrcu ili nasilno. Bila je odlican ucenik, zavrsila je za stomatologa. Ostavio sam vreme, secanja i lepe provedene godine tamo gde pripada – prosloscu. Treba ziveti sada i ne gledati nikada nazad. Njena majka se ponovo udala, cenim zivi sretno. Sasvim licno za brak nemam vremena i ne znam kako bih muziku, ploce, koncerte i posao zamenio ?
Kakve su ti misli, takav ti je i zivot.

Nažalost moram cenzurisati naslovnicu jer u poslednje vreme imam problema sa Facebookom u vezi sa prikazom “golotinje”…

Nirvana – Nevermind LP 1991

Podelite:

7 thoughts on “Na današnji dan pre 32 godine izašao je Nirvanin drugi album”

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top